English Italian Dutch German Swedish Russian
Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας - Περιφ. Ιονίων Νήσων
Links Sitemap Επικοινωνία

Web Cam Lefkada - Κεντρική πλατεία

Χάρτες της Λευκάδας
Γιορτές Λόγου και Τέχνης στην Λευκάδα Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
Εκδηλώσεις
Μουσεία στη Λευκάδα
Η ιστοσελίδα φιλοξενείται στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ

Φακές

ΥΛΙΚΑ

Καθαρίζουμε τη φακή από τα πετραδάκια, την πλένουμε, την βάζουμε με λίγο κρύο νερό να πάρει μερικές βράσεις και τη σουρώνουμε.
Μισογεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό ρίχνουμε το αλάτι και το κλωνάρι της ρίγανης και βράζουμε τη φακή σε μέτρια φωτιά. Κοντά να σώσει το νερό, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να ψηθεί η φακή με το λάδι, ενώ συγχρόνως την πιέζουμε στα τοιχώματα της κατσαρόλας με το ξύλινο κουτάλι να σπάσει και να χυλώσει.Ρίχνουμε πάλι ένα ποτήρι ζεστό νερό (περίπου) μέχρι να βράσει.
Την φακή την αφήνουμε στο τέλος με περισσότερο ή λιγότερο ζουμί ανάλογα με την επιθυμία μας. Στο πιάτο ρίχνουμε πάντα ξύδι.

Βιβλιογραφία: «Λευκαδίτικη Κουζίνα-Τα ξορέξα της νόνας, τα μαγεριά της βαβάς», της Τούλας Σκληρού