English Italian Dutch German Swedish Russian
Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας - Περιφ. Ιονίων Νήσων
Links Sitemap Επικοινωνία

Web Cam Lefkada - Κεντρική πλατεία

Χάρτες της Λευκάδας
Γιορτές Λόγου και Τέχνης στην Λευκάδα Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
Εκδηλώσεις
Μουσεία στη Λευκάδα
Η ιστοσελίδα φιλοξενείται στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ

Ριγανάδα

Πριν έρθουν τα toasts και τα fast food, πολύ συνηθίζονταν σαν κολατσιό η ριγανάδα και στη Χώρα και στα χωριά, ιδίως το καλοκαίρι.
Για τη ριγανάδα, μουσκεύουμε ψωμί, κατά προτίμηση ξερό μαύρο ζυμωτό, το στίβουμε καλά το τοποθετούμε στο πιάτο και ρίχνουμε αρκετό λάδι , ξύδι , αλάτι και ρίγανη.

Η ριγανάδα συνοδεύεται με ντομάτα, σαρδέλες αλμυρές ή τυρί.

Βιβλιογραφία: «Λευκαδίτικη Κουζίνα-Τα ξορέξα της νόνας, τα μαγεριά της βαβάς», της Τούλας Σκληρού